Азаров пропонує Світовому банку не "розмінюватися на дрібниці"

Четвер, 15 вересня 2011, 20:58

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що кредити Свтіового банку треба використовувати для реалізації великих проектів.

Про це він сказав на зустрічі з директором Світового банку в Україні, Білорусі і Молдові Мартіном Райзером, повідомляє "Урядовий портал".

"Нам важливе затвердження стратегії партнерства СБ з Україною і надзвичайно важливо використати цей фінансовий ресурс на ключових для нас напрямках", - сказав Микола Азаров.

Голова уряду підкреслив, що для України надалі є пріоритетним фінансування масштабних інфраструктурних проектів та проектів з енергозбереження.

Реклама:

Зокрема, Україна зацікавлена у фінансовій підтримці СБ будівництва метро в Донецьку, гілки метро у Києві у напрямку Троєщини, спорудження кільцевої дороги навколо Києва та модернізації вітчизняної ГТС.

"Невеликі проекти ми можемо самі профінансувати, знаходячи внутрішні кредитні ресурси. А кредити Світового банку мають спрямовуватися на реалізацію великих серйозних проектів", - зазначив Азаров.

Він додав, що стратегія партнерства Світового банку з Україною буде обговорена на засіданні Кабміну, й уряд розпочне роботу із Світовим банком над її вдосконаленням.

"Ми в розглянемо Стратегію партнерства і почнемо разом з вами працювати над її вдосконаленням", - підсумував прем'єр-міністр.

У свою чергу Мартін Райзер підкреслив, що Світовий банк також готовий спільно з українським урядом розробити ще низку проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!