Росія передасть Україні секрети виробництва ядерного палива?

Четвер, 15 вересня 2011, 20:21

Російська компанія "ТВЕЛ" планує після створення спільне підприємство для будівництва заводу з виробництва ядерного палива передати українському державному концерну "Ядерне паливо" технології з виробництва ядерного палива.

Про це сказано в повідомленні "ТВЕЛ", передає агентство "Українські новини".

"ТВЕЛ" передасть українським партнерам технології в рамках проекту будівництва в Україні заводу з виробництва ядерного палива... Технологія буде передаватися в спільне підприємство, тому ми, насамперед, повинні створити СП, над чим ми активно працюємо", - сказав віце-президент "ТВЕЛ" Василь Константинов.

Він зазначив, що попередньо досягнуто домовленості про реєстрацію СП до кінця року.

Реклама:

Константинов підкреслив, що передачу технології передбачено зобов'язаннями "ТВЕЛ" у рамках участі в проекті.

"Передачу технології передбачено нашими зобов'язаннями, які ми давали в рамках виграного тендера, і сьогодні ніхто не бере під сумнів, що наші зобов'язання будуть виконані", - сказав віце-президент "ТВЕЛ".

Він повідомив, що технології з виробництва ядерного палива враховуються при розробці техніко-економічного обґрунтування проекту.

Як повідомлялося, "Ядерне паливо" і "ТВЕЛ" 9 вересня підписали установчий договір про створення приватного акціонерного товариства "Завод з виробництва ядерного палива, що і займеться будівництвом об'єкта в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!