"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Інвестиції в золото можуть завдати значних збитків

Четвер, 15 вересня 2011, 18:53

Золото у світі продовжує дорожчати, ще на початку серпня воно коштувало 1,6 тисячі доларів за тройську унцію, а минуло тижня ціна стрибнула майже до 1,9 тисячі доларів.

Радник голови правління Юнекс банку Анатолія Тимофєєв вважає, що інвесторам, які віддають перевагу вкладенням в золото, варто бути обережним.

"Постійний попит на метал з боку населення, промисловості, а іноді і центральних банків різних країн підтримує ліквідність ринку", - нагадує він.

За словами банкіра, іноземні валюти перестають бути страховим резервом при падінні національної валюти, тому що самі піддаються кризовим явищам.

"Позитивним стимулом для покупки металу є постійне зростання цін. Тому золото є додатковою "тихою гаванню" для тих, хто хоче захистити свої заощадження, вже не довіряючи валюті", - зазначає він.

"Інвестори сподіваються, що ціна на метал буде рости і далі. Але різкий спекулятивний інтерес може привести до великих коливань цін і, отже, до великих втрат у короткостроковій перспективі", - підкреслив Тимофєєв.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!