"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Митники змусять іноземців вивернути кишені

Четвер, 15 вересня 2011, 18:18

Іноземців попросять пред'являти гроші при в'їзді до України.

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на журнал WeeklyUA.

За інформацією видання, з 10 вересня набула чинності постанова уряду про нові правила оформлення віз для іноземців, що в'їжджають до України та їдуть через її територію транзитом.

Замість 15 типів віз залишаться лише три - транзитна, короткострокова (до 90 днів) і довгострокова (більше ніж 90 днів). При цьому суми візових зборів з іноземців збільшуються в 1,5-2 рази.

Реклама:

На сьогодні без візи до України на термін не більш як 90 днів можуть в'їхати громадяни всіх колишніх радянських республік, окрім Туркменістану, а також громадяни США, Канади, Японії і європейських країн, окрім Болгарії.

Американська торговельна палата в Україні вже висловила свою заклопотаність новими правилами. Зокрема, членів палати, в основному іноземців з менеджменту українських представництв компаній, хвилює, що буде з тими, у кого вже є віза на момент набрання чинності постановою Кабміну.

Іноземців не влаштовує вимога документально підтвердити своє фінансове становище при поїздці до України - чи достатньо у іноземця грошей на час перебування в країні та повернення до себе додому, або чи є у нього законні джерела заробітку на території України.

Проте, всі ці вимоги відповідають стандартам ЄС, і в Європі ці правила у тих самих компаній заперечень не викликають, відзначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!