Варшавська біржа очікує ще у 2011 році одне-два українських IPO

Четвер, 15 вересня 2011, 16:55

Варшавська фондова біржа (WSE) очікує до кінця 2011 року ще одне-два публічних розміщень (IPO) українських компаній.

Про це на саміті Central and East European IPO Roadshow сказав головний виконавчий директор біржі Людвік Соболевський, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"До кінця року ми чекаємо ще одну-дві компанії з України. Крім того, існує великий шанс, що на біржу вийде видобувна, не вугільна компанія", - заявив він.

Разом з тим глава біржі зазначив, що розміщення певної кількості компаній до кінця цього року або до якоїсь дати не є пріоритетом для біржі: більш важливо - наскільки українські компанії зацікавлені в розміщенні своїх цінних паперів на WSE.

Реклама:

"В даний час ми бачимо зростаючий інтерес компаній з України до проведення IPO у Варшаві, і точно можна сказати: Варшавська біржа зараз ближче до Києва, ніж ринок Лондона чи Франкфурта", - сказав він.

Як підкреслив Соболевський, незважаючи на досить "хитку" ситуацію на світових фондових ринках, багато компаній не скасували свої плани і продовжують підготовку до розміщення.

За його словами, попит на папери готові проявити польські інвестори, пенсійні та інфестфонди. При цьому він спростував чутки про те, що польським пенсійним фондам з наступного року буде заборонено купувати цінні папери закордонних компаній.

"Можливо, в майбутньому до них і будуть застосовані обмеження щодо інвестування в акції зарубіжних компаній, але це буде поступовий, а не одномоментний процес", - сказав глава.

В даний час на WSE торгується 11 українських компаній: 10 - на основному майданчику, одна - на альтернативній NewConnect.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!