"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович доручив Пшонці розібратися, чому зникає земля

Четвер, 15 вересня 2011, 13:47

Президент Віктор Янукович чекає звіту Генеральної прокуратури щодо питання про незаконну передачу приватним структурам земель державної власності.

Про це він заявив, відкриваючи засідання ради регіонів, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

"Сьогодні поширилася ганебна практика незаконної передачі приватним структурам земель державної власності, які були відведені держпідприємствам", - сказав Янукович.

"Тим самим фактично штучно створюються умови для економічного занепаду державних сільськогосподарських підприємств та їх подальшого банкрутства. Я називаю це злочином, і буду особисто розбиратися", - підкреслив глава держави.

Реклама:

Таку передачу земель президент назвав завуальованою корупційною схемою.

"Це не вдасться. Ми дуже скоро наведемо порядок у цій сфері, і я чекаю від Генеральної прокуратури звіту щодо цього питання", - сказав він.

Крім того, Янукович попередив керівників регіонів про особисту відповідальність за участь у подібних схемах.

Від глав місцевих адміністрацій президент вимагаэ до кінця року перевірити діяльність усіх підприємств, яким були передані в постійне користування землі сільгосппризначення.

"У разі виявлення фактів незаконної передачі земель вимагаю негайно поінформувати мене особисто і вжити заходів для повернення таких земель у держвласність", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: