"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДКЦПФР взялася за фондові операції репо

Четвер, 15 вересня 2011, 10:36
Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення "Про затвердження Порядку здійснення на фондових біржах операцій репо".

Відповідне рішення було прийняте на засіданні у середу, повідомляє прес-служба ДКЦПФР.

За словами творців документу, даний порядок був розроблений з  метою врегулювання порядку здійснення операцій репо на фондовій біржі, чого досі не було на вітчизняному фондовому ринку.

"Комісія досить тривалий час працювала над цим документом, намагаючись найкращим чином використати накопичений досвід, описати всі можливі механізми та підходи до здійснення операцій репо, а також, що дуже важливо, передбачити всі ризики", - розповіла т.в.о. директора департаменту методології ринку цінних паперів ДКЦПФР Олена Величко.

"В процесі роботи ми зібрали та врахували пропозиції від учасників фондового ринку, обговорювали це питання з нашими колегами, що розвивають проект USAID "Розвиток фінансового сектору", проводили робочі зустрічі з представниками фондових бірж, тож, маю надію, що наша ініціатива буде гідно оцінена ринком", - додала вона.

Реклама:

Цим порядком запроваджуються основні вимоги до порядку здійснення операцій репо на фондових біржах, встановлюються предмет та строк операції репо, умови договору репо, його реквізити, регламентуються обов'язки бірж та ін.

Найближчим часом проект документу буде опубліковано на офіційному сайті Комісії задля отримання коментарів, думок та пропозицій від громадськості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!