Європа допоможе Україні в газовому секторі, але хоче чітких правил

Четвер, 15 вересня 2011, 09:51
Європейська Комісія і надалі повинна підтримувати українські зусилля з реалізації транспарентності газового сектору України та приведення його до правових рамок.

Таку думку висловив посол, глава представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра, повідомляє UA-Energy.

Коментуючи заключну конференцію проекту Twinning "Посилення регуляторної та юридичної спроможності НКРЕ щодо регулювання газового сектору", він зауважив, що в рамках проекту вдалось зробити значний внесок у поліпшення роботи українського газового сектору, його прозорість.

Тейшейра висловив сподівання голові НКРЕ Сергію Тітенку, що отриманий досвід від регуляторних органів Італії, Румунії, Греції та Угорщини допоможе українському регулятору підвищити регулювання якості послуг, запровадити стимулююче регулювання тарифів та здійснити відокремлення видів діяльності в газовому секторі.

Окремо він наголосив на приведенні тарифів для споживачів до економічно обґрунтованого рівня, визнаючи, що це питання є безумовно важливим для будь-якого уряду, в тому числі з огляду соціального захисту споживачів.

Реклама:

Разом з тим, він зазначив, що українським законодавством досі не закріплено незалежність регулюючого органу.

В цьому сенсі Тейшейра сподівається, що Україна зробить важливі зусилля для того, щоб зробити правила енергетичного ринку більш чіткими, прозорими та справедливими для всіх гравців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!