Український фондовий ринок завмер

Середа, 14 вересня 2011, 19:40

Український ринок акцiй в середу закрився невпевненим зростанням.

Так, ндекс "Української бiржi" за пiдсумками сесiї виріс лише на 0,02% - до 1486,21 пункту, iндекс ПФТС -  на 1,71% - до 584,34 пункту.

За словами керівника напряму роботи з VIP-клієнтами Dragon Capital В'ячеслава Орлюка, торгівельна сесія на українських біржах в середу почалася з "абсолютного небажання інвесторів робити жодні активні дії".

"Здавалося, український ринок акцій завмер в очікуванні подальшого розвитку ситуації з борговими проблемами країн єврозони, продовжуючи перебувати у стані деякої розгубленості й нерозуміння того, що відбувається", - зазначив експерт.

Орлюк повідомив, що новини з Китаю та Росії, макростатистика США і ЄС, а також коментарі офіційних осіб не внесли ясності у питання щодо подальшого руху ринку і не додали біржової активності.

Реклама:

Більшості позицій на УБ вдалося закритися в "плюсі". Краще за ринок виглядали сьогодні акції Стаханівського вагонобудівного заводу (SVGZ), +1,89%. Інші папери "зеленої зони" не подолали позначки в 1%.

Серед аутсайдерів опинилися акції Райффайзен Банку Аваль (BAVL), -1,68%, "Укранафта" (UNAF), -0,92% і "Мотор Січі" (MSICH), -0,77%.

Динаміка світових ринків завтра, як і раніше, буде залежати від новин з ЄС і США, підкреслює Орлюк.

За його словами, інвестори сконцентрують свою увагу на проблемах боргів європейських країн і завтрашній макростатистиці - даним за первинними зверненнями щодо допомоги з безробіття, індексу виробничої активності ФРБ Філадельфії та індексу споживчих цін США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!