Уряд продовжує експериментувати з доходами громадян

Середа, 14 вересня 2011, 18:36

Уряд має намір продовжити експеримент із упровадження методів непрямої оцінки доходів громадян для призначення соціальної допомоги.

Відповідну постанову, підготовлену Міністерством соціальної політики, було прийнято на засіданні Кабінету міністрів в середу, повідомляє агентство УНІАН.

Подібний експеримент проводився протягом травня - липня 2011 року в п'яти пілотних управліннях праці та соціального захисту населення: Луцькому районі Волинської області, Олександрійському районі Кіровоградської області, Ленінському та Кіровському районах м. Кіровограда і Корюківському районі Чернігівської області.

Перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага поінформував, що в рамках експерименту в цих управліннях було проведено анкетне опитування понад 2195 громадян, які звернулися за призначенням соціальної допомоги, а соціальні інспектори здійснили 400 обстежень майнового стану заявників.

Реклама:

У Мінсоцполітики переконані, що ефективність роботи державних соціальних інспекторів завдяки застосуванню методів непрямої оцінки доходів значно підвищилася.

Подання недостовірної інформації про доходи було виявлено у 55% випадків, тоді як без застосування методів непрямої оцінки доходів цей показник становить 4%.

"Результати тримісячного експерименту дають певні підстави вважати доцільним впровадження методів непрямої оцінки доходів. Проте для остаточних висновків щодо цього потрібен більш тривалий період дослідження", - вважає Надрага.

"Зокрема, необхідно дослідити методи непрямої оцінки доходів на такій категорії заявників, як одержувачі житлових субсидій, переважна більшість яких звернеться до управлінь праці та соціального захисту населення з початком опалювального періоду", - наголосив урядовець.

Уряд схвалив продовження експерименту до 31 грудня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: