НБУ: зростання ВВП на 5-6% - це супервисокий темп

Середа, 14 вересня 2011, 15:52

Макроекономiчна основа проекту держбюджету на 2012 рiк є реалiстичною.

Такої думки керiвник групи радникiв голови Нацiонального банку Валерiй Литвицький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що те, що уряд заклав, зроблено правильно", - зазначив він.

"Темп зростання ВВП 5-6% - це супервисокий темп зростання для економiки, яка перебуває в умовах загрози скорочення свiтової торгiвлi в рази...", - сказав Литвицький.

Реклама:

При цьому вiн наголосив на важливостi утримання темпiв iнфляцiї.

"Якщо буде висока iнфляцiя, вище нiж 10%, iноземний iнвестор не пiде в Україну... Iнфляцiя 10%, вище нiж 10% - це iнфляцiя, яка з'їсть ВВП, з'їсть реальнi доходи... Курс, який намiтив уряд в останнi два роки на зниження iнфляцiї, центральний банк пiдтримуватиме", - сказав радник Нацбанку.

Литвицький також позитивно оцiнив намiр уряду знизити дефiцит держбюджету наступного року до 2,5% ВВП, що сприятиме зменшенню iнфляцiйного тиску.

За його оцiнкою, вiдповiдає реалiям i прогноз курсу гривнi на рiвнi 8 гривень за долар, закладений у проектi держбюджету на 2012 рiк.

"Я думаю, що прогноз курсу, який закладається в проект держбюджету, вiдповiдає настроям на курсову стабiльнiсть i реалiстичнiй оцiнцi тих викликiв, якi можуть з'явитись у другому пiврiччi", - сказав Литвицький.

Як повiдомлялося, проект держбюджету на 2012 рiк iз дефiцитом 2,5% ВВП базується на прогнозi зростання ВВП 5,5%, курсі гривнi на рiвнi 8 гривень за долар та iнфляцiї 7,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!