Український ринок акцій трохи відігрався

Вівторок, 13 вересня 2011, 19:34

Українські фондові індекси у вівторок підвищилися в рамках корекції після обвального падіння напередодні.

Індекс "Української біржі" (УБ), піднявшись на 2,83%, відіграв більше половини зниження в понеділок і завершив сесію на позначці 1485,92 пункту, індекс ПФТС виріс на 0,21%, до 574,51 пункту.

Як повідомляє старший інвестиційний консультант Dragon Capital Оксана Ступак, ринок відкрився "різнокольоровою" динамікою індексів: Українська біржа в "зеленій" зоні на рівні 2%, а ПФТС - в "червоній" менше 1%.

Таким настроям сприяв суперечливий зовнішній фон: з одного боку невпевнено росла Росія і дешевшала нафта, з іншого - одноголосне закриття американських майданчиків з "плюсовими" значеннями близько 1%, відзначає Ступак.
 
"Зберегти позитивний настрій індексу УБ вдалося буквально на перші півгодини торгів, далі індикатор приєднався до Європи і Росії і перемістився у негативну зону. Після обіду виник несподіваний оптимізм, який зміцнили американські індекси, і це дозволило індексу УБ в "плюсі" завершити день", - зазначила вона.

Реклама:

Безперечним лідером дня за обсягами торгів стали акції "Центренерго" (CEEN), - 14,8 мільйона гривень, друге місця розділили Алчевський металургійний комбінат (ALMK), - 8,52 мільйона, і Авдіївський коксохім (AVDK), - 8,06 мільйона.

Серед ліквідних паперів позитивний результат показали "Укртелеком" (UTLM), +5,53%, Укрсоцбанк (USCB), +3,87%, і "Центренерго" (CEEN), +3,37%.

Завершили день з "мінусом" Крюківський вагонобудівний завод (KVBZ), -2,12%, і акції концерну "Стирол" (STIR), -0,47%.

"Учасників торгів від активних покупок стримують європейські проблеми, і поки вони не будуть вирішені, ринки чекає період підвищеної турбулентності", - вважають в Dragon Capital.

Як повідомлялося, в понеділок українські індекси оновили річні мінімуми на зовнішньому негативі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!