АРІФРУ разом із ФБ ПФТС сприяє підвищенню фінансової грамотності населення®

Вівторок, 13 вересня 2011, 17:54

Продакшн-студія "Реальна економіка" за підтримки та під егідою Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку започатковує проект із виробництва серії телевізійних продуктів, спрямованих на підвищення рівня фінансової грамотності населення України.

Партнером проекту виступатиме ФБ ПФТС, інформаційними партнерами - Інтернет-видання "Економічна правда" та "Перший Діловий" телеканал.

Формат співпраці передбачає випуск серії інформаційно-аналітичних програм, розважальних ток-шоу, та короткометражних телевізійних фільмів, що спрямовані на популяризацію складних, але дієвих фінансових інструментів серед економічно активного населення України.

"Економічний розвиток нашої держави залежить не лише від політичних чи фінансових умов, але й від рівня розуміння економічних процесів населенням України. Я сподіваюсь, що такий проект - це лише перший крок на шляху до фінансової обізнаності українців", - пояснює необхідність такого проекту директор ДУ АРІФРУ Юрій Бойко.

Реклама:

Першим спільним проектом стане запуск 20-хвилинної фінансово-аналітичної програми, яка висвітлюватиме події фондового ринку та розкриватиме секрети Інтернет-трейдингу.

Учасники проекту позитивно оцінюють перспективи свого партнерства і очікують ефективних результатів. "Підтримка подібних проектів є одним із пріоритетних напрямків у нашій роботі, адже докладаючи зусиль до підвищення фінансової грамотності населення, ми виховуємо нове покоління, яке буде здатним вивести економіку країни на новий рівень. Окрім того, приємно зазначити, що вперше в історії українського фондового ринку свої сили об'єднають ЗМІ, фондова біржа та державна установа", - зауважив Голова Правління ФБ ПФТС Олександр Скляров.

Провідні експерти галузі, співробітники Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку разом з представниками інших органів влади допомагатимуть глядачам сформувати загальне розуміння фондового ринку та фінансових інструментів, аналізувати події на ринку, а також прогнозувати фінансові показники цінних паперів та інвестиційних фондів.

"Фінансова грамотність - один із ключових показників економічного потенціалу будь-якої держави. Чим вища грамотність, тим ефективніше в цілому використовуються вільні кошти населення, і швидше розвивається економіка", - зазначив головний редактор Інтернет-видання "Економічна правда" Євген Шпитко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!