"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італія хоче вийти з боргової ями за рахунок китайців

Вівторок, 13 вересня 2011, 17:42

Італія попросила китайців купувати її державні облігації та інвестувати в італійські компанії.

Про це повідомляє Deutche Welle з посиланням на Financial Times та Wall Street Journal. 

Видання зазначає, що 13 вересня 2011 року міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті вів переговори з керівником китайської державної інвестиційної корпорації Сіс Джівеєм, однак не захотів розкривати їхній зміст.

За інформацією видань, Італія попросила китайців купувати її державні облігації та інвестувати в компанії. Результати переговорів залишаються невідомими.

Реклама:

За даними видань, сторони запланували подальші зустрічі.

Пекін ще раніше сигналізував готовність посилено купувати папери європейських країн, що потерпають від кризи. Про точні суми не повідомлялося, але Китай вже неодноразово купував держоблігації кризових країн. Так само Піднебесна інвестує в європейські компанії.

Приблизно четверта частина валютних резервів Китаю зберігається у євро, тому Пекін зацікавлений у стабільності єдиної європейської валюти та подоланні кризи в єврозоні, зауважують оглядачі.

Ще одним аргументом на користь китайських інвестицій може слугувати посилення європейської економіки, адже Євросоюз є найважливішим торговельним партнером Китаю.

Тим часом італійський прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі намагається переконати ринки у серйозності намірів країни здійснювати політику заощадження.

Обсяг державного боргу Італії сягнув 1,9 трильйона євро, що відповідає 120% ВВП.

Європейський Центральний банк вже упродовж кількох тижнів викуповує італійські держоблігації, щоб утримати ставки за борговими цінними паперами Італії. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!