"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українське радіо гадки не має про витрачені 25 мільйонів

Вівторок, 13 вересня 2011, 16:43

Національна радіокомпанія України спантеличена заявою Рахункової палати про неефективне використання 25 мільйонів гривень.

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на прес-службу НРКУ.

За словами ген директора НРКУ Тараса Аврахова, "оприлюднена інформація про нібито 25 мільйонів неефективно витрачених коштів буквально спантеличила, оскільки на час підписання висновків за матеріалами перевірки означена цифра не звучала".

"Нам пояснили, що мовляв, тільки на утримання музичних колективів витрачено понад 10 мільйонів за півтора року. А це нестатутна діяльність. І ще принагідно згадали низку таких "статутних" чи державноорганізаційних проблем", - зазначив Аврахов.

Реклама:

Гендиректор радіокомпанії підкреслив, що НРКУ має "особливі правовідносини"  з Верховною Радою: виконує постанову парламенту про здійснення трансляції парламентських засідань, натомість парламентське управління справами ту ж таки постанову не виконує і згаданий в постанові договір не підписує.

"Зауваження щодо мереж поширення навіть коментувати не випадає: 20 відсотків ФМ-покриття для трьох каналів Українського радіо - наслідок послідовної позиції Національної ради з телебачення і радіомовлення", - наголошує Аврахов.

Як відомо, 12 вересня Рахункова палата заявила про неефективність управлінських рішень Національних теле- та радіокомпаній України щодо реалізації державної інформаційної політики в галузі телерадіомовлення.

Як засвідчила перевірка, упродовж 2010 та І півріччя 2011 років НРКУ неефективно і з порушеннями бюджетного та чинного законодавства витратила близько 25 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: