"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов дозволив банкам продавати більше валюти в одні руки

Вівторок, 13 вересня 2011, 14:15

Національний банк (НБУ) збільшив максимально допустиму суму продажу валюти через касу банку одній особі за один день - з 80 тисяч гривень до 150 тисяч гривень.

Про це повідомляється в листі Нацбанку з посиланням на постанову НБУ № 278, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Документ набуде чинності з 23 вересня, від дня опублікування в "Офіційному віснику України".

Разом з тим, відповідно до постанови, банки зможуть здійснювати готівкові валютообмінні операції на суму, яка не перевищує 50 тисяч гривень, за умови пред'явлення документу, що посвідчує особу.

Реклама:

"Працівник банку (фінансової установи) зобов'язаний зазначити прізвище, ім'я, по батькові особи, яка здійснює валютообмінну операцію, в довідках та квитанціях", - йдеться в постанові.

Раніше пред'являти документи було необхідно при проведенні відповідних операцій на суму понад 15 тисяч гривень.

При проведенні операцій на суму понад 50 тисяч гривень, як і раніше, буде потрібно зафіксувати інформацію, серед іншого, про серію та номер паспорта та місце проживання.

Поправками також виключено пункт інструкції, яким передбачалося право Нацбанку встановлювати граничні розміри маржі за операціями на готівковому валютному ринку.

Крім того, відповідно до постанови, банки отримали право через банкомати здійснювати операції з купівлі у фізичних осіб готівкової іноземної валюти за гривню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: