"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський уже готує пасажирів до подорожчання авіаквитків

Вівторок, 13 вересня 2011, 13:17

Донецька авіакомпанія "Донбасаеро" допускає можливість подорожчання перельотів на 2-5% у зв'язку з підвищенням цін на авіаційне пальне.

Про це повідомили у прес-службі альянсу "Українська авіаційна група", до якої входять "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Компанія "Донбасаеро" дійсно отримала від "ТНК-Авіа" попередження про підвищення цін на авіаційне пальне, починаючи з третьої декади вересня. Причому його вартість зростає відразу на 10%", - йдеться в повідомленні.

"Таке різке подорожчання, що перевищує темпи зростання цін на світовому ринку пального, може привести до збільшення вартості регулярних і чартерних перевезень "Донбасаеро", щонайменше, на 2-5% - залежно від напрямку польотів", - відзначили в прес-службі .

Реклама:

За даними альянсу, перевізник відпрацьовує можливі шляхи реагування на подорожчання авіагасу, серед яких підвищення цін на квитки і зміна заправника в аеропорту "Бориспіль".

У той же час, як відзначили в прес-службі альянсу, "АероСвіт" поки не отримував від свого заправника в "Борисполі" - ПАТ "Укртатнафта" - інформації про можливе зростання вартості палива.

"Разом з тим, останнім часом від наших партнерів в країнах СНД продовжують надходити попередження про коливання цін на пальне, зокрема в деяких аеропортах Російської Федерації, Білорусі, країн Закавказзя і Центральної Азії. В цілому, підвищення цін поки утримується в межах 3-7 %", - повідомили в прес-службі.

"Ми продовжимо ретельно відстежувати тенденції на українському та міжнародних паливних ринках. Будемо сподіватися на краще. Але в разі зростання цін авіакомпанія, на жаль, буде вимушена підвищити ставки паливного збору, а отже, і вартість авіаквитків", - відзначили в альянсі.

Як повідомлялося, раніше компанія "ТНК-BP" заявила, що очікує підвищення вартості авіапалива на українському ринку в середньому на 15% у жовтні.

Як відомо, авіакомпанія "АероСвіт" належить українському бізнесмену Ігору Коломойському. Йому ще належить "Донбасаеро" і "Дніпроавіа". Усі три компанії об'єднані в альянс "Українська авіаційна група".

За неофіційними даними, під впливом групи також знаходиться авіакомпанія "Роза вітрів". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: