Чиновники купили джип за 800 тисяч і взяли кредит для підприємства

Вівторок, 13 вересня 2011, 11:44

Керівництво Хмельницької АЕС купило джип за 800 тисяч гривень і при цьому взяло позику на модернізацію систем безпеки АЕС.

Про це повідомляє "Дело" з посиланням на офіційний інтернет-портал "Вісника державних закупівель".

Хмельницька АЕС, яка входить в структуру Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", оголосила про проведення закупівлі автомобіля Toyota Land Cruiser 200.

Закупівля повинна відбутися в IV кварталі 2011 року за кошти підприємства.

Вартість цього автомобіля в автодилерів варіюється від 86,125 тисяч доларів (690 тисяч гривень) до 98 тисяч (приблизно 785 тисяч гривень) залежно від комплектації.

Як пояснили в тендерному комітеті Хмельницької АЕС, покупка автомобіля необхідна для забезпечення безпеки керівництва підприємства під час далеких і тривалих відряджень.

"Я не розумію, що вас шокує в цьому (у придбанні автомобіля). Ми ж не Lamborghini купуємо...", - риторично запитав представник тендерного комітету.

Варто зазначити, що поки Хмельницька атомна електростанція закуповує недешевий автомобіль, її керівники з "Енергоатому" залучають кредитні кошти на придбання обладнання для Запорізької та Хмельницької АЕС.

Як повідомлялося раніше, влітку цього року "Енергоатом" в результаті конкурсних торгів вибрала АТ "Чеський експортний банк" для залучення кредитів на суму 747,898 мільйонів  чеських крон (в еквіваленті, 1 чеська крона - приблизно 0,47 гривень).

Гроші будуть витрачені також на безпеку - системи виробничої захисту для енергоблоків чеської автомобільної компанії Skoda Auto.

Нагадаємо, в липні 2010 року глава уряду доручив Держказначейству припинити фінансування головних розпорядників бюджетних коштів на закупівлю службових автомобілів, меблів, і на проведення ремонту в кабінетах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!