Нова Рада може коштувати 800 мільйонів

Вівторок, 13 вересня 2011, 09:47
На чергові парламентські вибори в 2012 році планується витратити 800 мільйонів гривень.

Ця сума зафіксована в проекті державного бюджету на 2012 рік, підготовленого Міністерством фінансів, повідомляє "Комерсант-Україна".

Зазначена в проекті держбюджету сума здивувала представників ЦВК.

"800 мільйонів гривень однозначно не вистачить на підготовку й проведення виборів!" - заявив заступник глави ЦИК Андрій Магера.

"У серпні ми направили в Кабінет міністрів кошторис, у якому чітко, по статтях указали витрати, які будуть потрібні для виборчої кампанії. Ми врахували заробітну плату (членів комісій), виготовлення бюлетенів. Загальна сума склала 1,25 мільярдів гривень", - пояснив він.

Реклама:

Запропонована Міністерством фінансів сума близька до тієї, яка пішла на фінансування останніх президентських виборів.

На їхню підготовку й проведення, згідно зі звітов ЦВК, з держбюджету було витрачено 973 мільйонів гривень, у тому числі 459 мільйонів гривень - на проведення другого туру. 

Як відомо, в 2007 році, коли в країні пройшли позачергові парламентські вибори, виборча кампанія обійшлася держбюджету в 365 мільйонів гривень.

Із цієї суми Центральною виборчою комісією було витрачено 46 мільйонів гривень - зокрема, на виготовлення печаток, бланків і символіки, а також на організацію процесу на закордонних виборчих дільницях.

Крім того, 14 мільйонів гривень пішло на фінансування окружних виборчих комісій і 303 мільйонів гривень - дільничних виборчих комісій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!