Ринки продовжує лихоманити через страх дефолту Греції

Понеділок, 12 вересня 2011, 18:50

Ознаки чергової кризи ліквідності в банківському секторі Європи стають все більш очевидними через побоювання грецького дефолту.

Експерти бояться поширення боргової кризи в регіоні на банківський сектор, пише газета The Wall Street Journal.

Вартість залучення доларової ліквідності різко збільшилася, прибутковість боргових зобов'язань ряду держав єврозони і їх банків, а також ціни страхування цих облігацій від дефолту досягли нових максимумів, відзначає видання.

Між тим, доходність німецьких бондів та інших активів, що вважаються найбільш надійними, упали в понеділок до рекордних мінімумів.

Реклама:

Курс євро продовжив знижуватися щодо більшості основних валют, акції банків дешевшають, незважаючи на спроби європейських офіційних осіб запевнити інвесторів у тому, що дефолт в Греції не очікується.

Європейські фондові індекси втрачають у ході торгів від 2% до 4%, ринок акцій США також відкрився зниженням.

Раніше джерела, близькі до міжнародного рейтингового агентства Moody's, повідомили, що через ризики вкладень у грецькі папери агентство може погіршити рейтинги трьох найбільших банків Франції - BNP Paribas SA, Societe Generale SA і Credit Agricole SA.

Рейтинги французьких банків були поставлені на перегляд у червні в очікуванні реструктуризації держборгу Греції.

Обіцянки прем'єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу здійснити додаткові заходи із скорочення витрат, щоб уникнути дефолту і зберегти членство в єврозоні, не змогли заспокоїти ринки.

Уряд Греції в неділю оголосив про намір ввести новий податок на власність, щоб компенсувати нестачу бюджетних доходів у розмірі 2 мільярдів євро, утім на це ринки не відреагували.

Як повідомлялося, в понеділок український фондовий ринок зазнав суттєвих втрат.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!