"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стюардеси Коломойського оголошують страйк

Понеділок, 12 вересня 2011, 17:28

Бортпровідники авіакомпанії "АероСвіт" мають намір почати страйк о 00.01 28 вересня.

Про це йдеться в прес-релізі страйкового комітету, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні наголошується, що співробітники компанії вимагають усунути порушення у реалізації їх соціально-економічних прав.

Зокрема, як випливає із заяви, причиною трудового спору стала відсутність належних умов праці, несвоєчасна виплата заробітної плати в повному обсязі, невиплата добових, винагород за вислугу років в цивільній авіації.

Реклама:

"Для вирішення колективного трудового спору створена примирна комісія, до складу якої увійшли представники бортпровідників та адміністрації компанії. Протягом місяця, починаючи з 28 лютого до 30 березня 2011 року, комісія розглядала вимоги бортпровідників", - йдеться в прес-релізі.

В результаті переговорів між представниками адміністрації і бортпровідників досягнуто згоду за дев'яти вимогамм, щодо виконання яких адміністрація авіакомпанії взяла на себе певні зобов'язання.

"На момент оголошення страйку адміністрація авіакомпанії виконала в повному обсязі тільки одну вимогу з дев'яти", - зазначають страйкарі.

Відповідно до прес-релізу, підставою для страйку стало невиконання компанією в повному обсязі зобов'язання усунути несправності електричного та буфетної-кухонного обладнання на всіх повітряних судах.

Крім цього, до цих пір не виконані в повному обсязі зобов'язання щодо забезпечення температурного режиму на бортах літаків. Також, не здійснюється робота з проведення атестації робочих місць, яка повинна була завершитися до 20 липня 2011 року.

При цьому співробітникам компанії не були виплачені зарплати при виході у відпустку за три дні до його початку, зарплата виплачується не в неповному обсязі.

Як повідомляється в прес-релізі, бортпровідники стверджують, що авіакомпанія порушує механізм нарахування зарплати.

В авіакомпанії заявили про готовність вирішувати проблему в конструктивному ключі.

"Адміністрація авіакомпанії готова до продовження переговорного процесу з Конференцією бортпровідників у конструктивній атмосфері, без ультиматумів і тиску", - сказав помічник генерального директора із зв'язків з громадськістю авіакомпанії Сергій Куций.

Як відомо, авіакомпанія "АероСвіт" належить українському бізнесмену Ігору Коломойському. Йому ще належить "Донбасаеро" і "Дніпроавіа". Усі три компанії об'єднані в альянс "Українська авіаційна група".

За неофіційними даними, під впливом групи також знаходиться авіакомпанія "Роза вітрів". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!