"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На ЛАЗ завели кримінальну справу за махінації з кредитами

Понеділок, 12 вересня 2011, 16:52

Львівська міліція за матеріалами СБУ порушила кримінальну справу щодо отримання ТОВ "Львівські автобусні заводи" (ЛАЗ) кредиту на суму 22,5 мільйона гривень за підробленими документами.

Про це повідомляє прес-служба облуправління спецслужби, передає "Інтерфакс Україна".

В повідомленні зазначається, що справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу - "використання завідомо підроблених документів".

Співробітники СБУ встановили, що посадові особи ЛАЗ неправомірно відкрили в одному з банків кредитну лінію на суму 22,5 мільйона гривень шляхом використання підроблених документів.

Реклама:

Протягом 2010 року вони надали до банківської установи реєстраційні документи в яких, згідно з висновками експертного дослідження, підроблені підписи представників учасників товариства, йдеться в повідомленні.

За інформацією Міністерства економіки, іноземна фірма, яка фігурує в реєстраційних документах як учасник ТОВ "Львівські автобусні заводи", ліквідована ще 2008 року.

На цей час у машинобудівного підприємства "Львівські автобусні заводи" існує прострочена заборгованість за кредитом на суму понад 27,5 мільйона гривень - з урахуванням відсотків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: