"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ залишається кінцевим бенефіціаром "Рівнеазоту"

Понеділок, 12 вересня 2011, 11:17

Зміна акціонера ВАТ "Рівнеазот" проводиться в рамках реструктуризації підприємств, що належать українському бізнесмену Дмитру Фірташу.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Group DF, що об'єднує активи бізнесмена.

"Бізнесмен залишається кінцевим бенефіціарієм всіх підприємств. Про підсумки реструктуризації буде оголошено пізніше", - відзначили в прес-службі.

Як повідомлялося, АМКУ поінформував про надання компанії Proktora Holdings Limited (Кіпр) дозволу на покупку понад 50% акцій ВАТ "Рівнеазот".

Реклама:

Згідно з даними Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, до кінця червня 2011 року найбільшим акціонером "Рівнеазоту" була Ostchem Enterprises Limited, яка об'єднує хімічні активи групи, з пакетом 92,8718%.

На початку серпня 2011 року Ostchem вийшла зі складу акціонерів ВАТ "Кримський содовий завод" (КСЗ, Красноперекопськ), поступившись контролем над підприємством кіпрським Dwara Trading Limited і Valika Limited, які сконцентрували відповідно 77,4% і 12,6% акцій.

Проте в Group DF агентству повідомили, що Фірташ залишився кінцевим власником КСЗ.

Основні активи бізнесмена зосереджені в хімічному секторі.

Зокрема, в Україні йому належать ВАТ "Азот", ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", ПАТ "Концерн "Стирол" та ВАТ "Рівнеазот". За межами України бізнесменові належать заводи: "Нітроферт" та "Таджиказот".

До активів Фірташа також відносяться "Кримський титан", його філії "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат" та "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат", "Надра банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: