Корпорація Тарути запевняє, що ще може платити

Понеділок, 12 вересня 2011, 11:10

Корпорація ІСД запевняє у відсутності підстав для визнання неплатоспроможності ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського" після порушення справи про банкрутство підприємства та арешту його рахунків за позовом компанії Unibros Steel Co LTD.

"Першого вересня 2011 року визначенням Господарського суду Дніпропетровської області було дійсно винесено ухвалу про необхідність здійснення публікації про порушення справи про банкрутство ПАТ "ДМК ім.Дзержинського" на підставі заяви, поданої компанією Unibros Steel Co LTD".

"ІСД вже висловлювала свою позицію щодо необгрунтованості як претензій компанії Unibros Steel взагалі, так і порушення процедури банкрутства зокрема", - повідомляється в заяві корпорації.

При цьому наголошується, що, незважаючи на те, що "ІСД" вважає майнові вимоги Unibros Steel необгрунтованими, але беручи до уваги важливий статус ДМК ім.Дзержинського для регіону, корпорацією було прийнято рішення, спрямоване на погашення вимог Unibros Steel, передає "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

У той же час констатується, що врегулювання взаємовідносин з Unibros Steel стало фактично неможливим, оскільки представники даної компанії "зайняли абсолютно неконструктивну позицію і вимагали перерахування сум на сумнівні рахунки в маленьких кишенькових банках на підставі документів, що не викликають довіри, будь-які прозорі схеми погашення були без пояснень відкинуті".

"ІСД вважає за необхідне зазначити, що на 9 вересня 2011 року, на банківському рахунку, арештованому Державною виконавчою службою на підставі заяви Unibros Steel, знаходяться кошти, достатні для повного погашення заборгованості, що є абсолютним підтвердженням того, що підстави для визнання ДМК ім. Дзержинського неплатоспроможним повністю відсутні ", - запевнили в корпорації.

Крім того, повідомляється, що в даний час в різних судових інстанціях розглядаються апеляційні та касаційні скарги щодо як самих майнових вимог, так і порушення виконавчого провадження та процедури банкрутства.

На 9 вересня 2011 року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ винесено ухвалу про зупинення стягнення на підставі виконавчого листа, виданого компанії Unibros Steel.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що компанія Unibros Steel Co. Ltd через своє представництво в Дніпропетровську Юніброс Стіл Ко. ЛТД звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом про визнання банкрутом ДМК ім.Дзержинського.

Заборгованість підприємства перед кіпрською компанією оцінюють у сумі понад 55 мільйонів гривень.

ДМК ім.Дзержинського завершив 2010 рік з чистим збитком у розмірі 1,223 мільярда гривень, у той час як за підсумками 2009 року він становив 1,64 мільярда гривень.

Непогашений збиток компанії до кінця 2010 року становив 1,403 мільярда гривень, у той час як на кінець 2009 року становив 106,923 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: