"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський мільярдер отримав блокпакет туроператора "Євро-2012"

Понеділок, 12 вересня 2011, 10:13

Підконтрольна основному бенефіціару "Северстали" Олексію Мордашову S-Group Travel Holding збільшила частку в найбільшому туроператорі Європи TUI з 20,45% до 25,06%.

Про це говориться в повідомленні S-Group.

Головна компанія туроператора - TUI Travel plc - була утворена в результаті злиття TUI Tourism і First Choice Holidays в 2007 році, повідомляє Газета.Ru.

Компанія обслуговує щорічно близько 30 мільйонів туристів, працює в 180 країнах.

Реклама:

"Ми скористалися перевагами поточної ситуації на ринку для збільшення нашої участі в компанії, що представляє для нас стратегічний інтерес", - сказав Мордашов, слова якого наводяться в повідомленні.

Минулий раз Мордашов збільшував частку в цій компанії в січні 2011 року: раніше він володів 18% акцій, а в кінці січня довів пакет до 20,45%. Угода зміцнює позиції Мордашова в протистоянні з другим за величиною пакета співвласником TUI Джоном Фредріксеном.

Російський інвестор не має наміру доводити пакет в TUI до 30%, оскільки за законодавством в такому випадку йому доведеться оголосити оферту на викуп акцій у інших акціонерів.

За підсумками 2010 року на території Росії та СНД відкрилося понад 150 агентств, всього їх тепер близько двохсот. Послугами компанії скористалися близько 480 тисяч чоловік.

Крім того, оператор є офіційною туркомпанією UEFA і "Євро-2012".

Спільне підприємство TUI і S-Group Мордашова було створено 15 квітня 2009 року на базі туристичних компаній VKO Group, Mostravel і 75% української "Вояж Київ" для роботи в Росії та країнах СНД.

У січні 2011 року компанія купила також контрольний пакет акцій організатора подорожей по Росії "Свій Тревел Груп", що спеціалізується на прийомі іноземців в Росії та онлайн-бронюванні готелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: