"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія не зможе відмовитися від українських товарів

Неділя, 11 вересня 2011, 15:11

Росія найближчим часом не зможе відмовитися від українських товарів.

Про це після свого виступу на Міжнародному круглому столі "Про статус російської мови в Україні, Білорусі, Молдавії" заявив посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов, передають Подробности.

"Якщо ж мова йде про товари, що виробляються на українській території, то масштаб кооперації між російськими і українськими виробниками такий, що Росія, звичайно, найближчим часом відмовитися від українських товарів не зможе", - заявив Зурабов.

"Я можу в якості ілюстрації навести такий приклад: от буквально зовсім недавно в одному з українських відомств проходили переговори щодо перспектив модернізації рухомого складу українських залізниць, насамперед тяги. І з'ясувалося, що російські виробники тих же самих електропоїздів використовують до 40-45%, при виробництві рухомого і тягового складу, українських комплектуючих. Тому коли ми говоримо про поставки продукції, то цілком зрозуміло, що локалізація цієї продукції близько 40-50%", - сказав він.

Реклама:

"Тобто, вона фактично на 50% є продукцією українського виробника. І це в дуже багатьох галузях ", - додав Зурабов.

За його словами, "не можуть відбутися зміни, які драматично вплинуть на виробничу кооперацію, яка десятиліттями створювалася між українськими і російськими підприємствами".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!