"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія знищує українську економіку - Гриценко

Неділя, 11 вересня 2011, 11:36

Україна підходить до точки біфуркації і їй необхідно зробити вибір - або рухатися по висхідній до європейських стандартів, або вона "буде притиснута до Кремлівської стіни".

Таку думку в інтерв'ю "Радіо свобода" висловив народний депутат, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

За його словами, країна зараз переживає непростий період.

"Якщо говорити в термінах наукових, я скажу так: країна підходить до точки біфуркації. Це та точка, де потрібно зробити вибір. Простими словами: так далі жити ми не можемо і вибір - або ми йдемо по висхідній, консолідується країна, ми йдемо нормально з європейськими стандартами, або нас притискають до Кремлівської стіни з усіма цими "перевагами" Митного союзу, з тією системою цінностей", - сказав політик.

При цьому Гриценко зазначив, що "влада тепер виступає за Європу! Янукович особисто, Азаров та інші! З різних причин, але вони не хочуть йти до Митного союзу, і вони не хочуть бути підлеглими у Путіна".

Гриценко вважає, що зараз Янукович вже не підписав би Харківських угод, якби міг повернутися у квітень 2010 року: "Він повірив, що якщо він здасть Севастополь, флот, якщо він з'їде з питання мови, якщо він прийме позаблоковий статус, якщо він запустить росіян у банківську сферу чи в авіацію, або в космос, то Росія буде ставитися до нього дружньо".

Реклама:

"Зараз він уже побачив: скільки вовка не годуй, а ранок вечора мудріший. Жодного кроку назустріч Україні Кремль не зробив. Жодного! І це вже Янукович побачив", - додав він.

Також, за його словами, тиск з боку Росії відчув і уряд: "Уряд не може збалансувати бюджет. Він не може внести бюджет до Верховної Ради, поки не буде ціни на газ. Підприємці це відчувають постійно, тому що газ для підприємця зараз вже продається понад 600 доларів".

"Зараз це знищує нашу економіку. І треба чесно сказати, хто її знищує. Росія своєю політикою. Бо так до стратегічних партнерів не ставляться", - сказав політик.

На думку Гриценка, якщо зараз країна витримає "шалений тиск" з боку Росії, "якщо ми вистоїмо так, як це зробили інші країни років 20 тому, тоді у нас прямий курс, нормальний до Європи на десятиліття вперед".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!