Євросоюз може підписати з Україною неповноцінну угоду про асоціацію

Субота, 10 вересня 2011, 16:22

Євросоюз розглядає можливість часткового підписання угоди про асоціацію з Україною.

Розмірковуючи, підписувати чи не підписувати угоду про асоціацію з Україною, європейці, за інформацією, обговорюють і третій варіант - підписувати, йдеться в статті "Дзеркала тижня. Україна".

"Якщо ситуація з Юлією Тимошенко і демократією в Україні буде зовсім вже кричуща, може статися, що Євросоюз не захоче політично асоціюватися з країною, в якій твориться судове свавілля, обмежуються основні свободи і порушуються права людини, але погодиться на економічну інтеграцію з нею", - пише газета.

"Таким чином, зберігши політичне обличчя, Євросоюз не втратить економічну вигоду, уклавши з Україною якусь тимчасову угоду про зону вільної торгівлі (причому навіть не обов'язково "поглибленої та всеосяжної") на невизначений період - "поки в Україні не зміниться ситуація на краще", - зазначається в статті.

Реклама:

Видання наголошує, що такий сценарій дуже вигідний для президента Віктора Януковича.

"Він отримує вихід на європейський ринок (чого з таким нетерпінням очікує навколишній олігархат), але не бере на себе ніяких зобов'язань у сфері демократії і не обіцяє дотримуватися незрозумілих і непотрібних йому європейських цінностей", - підсумовує видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!