Клюєву подобається, як поляки позбуваються залежності від російського газу

Субота, 10 вересня 2011, 11:24

Українська влада зацікавлена досвідом Польщі в пошуку і видобутку сланцевого газу, значні поклади якого є також в Україні.

Про це заявив перший віце-прем`єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на прес-конференції в польській Криниці у п`ятницю, передає УНІАН.

Клюєв привітав присутнього на конференції польського віце-прем`єра Вальдемара Павляка з нещодавнім вдалим першим видобутком сланцевого газу в Польщі.

"Ми раді успіхам наших колег із Польщі, оскільки також маємо значні запаси сланцевого газу", - цитують Клюєва польські ЗМІ.

Реклама:

У червні цього року британська компанія 3Legs Resources поінформувала про виявлення покладів сланцевого газу в результаті пробного буріння на північному заході Польщі.

За даними EIA, Польща може володіти запасами в 5,3 трильйона сланцевого газу, якого вистачить країні на 300 років.

Зараз країна щорічно споживає 13-14 мільярдів кубометрів, 70% якого імпортує, головним чином з РФ.

Експерти відзначають, що налагодити промисловий видобуток сланцевого газу, який дозволить зменшити залежність від поставок російських енергоносіїв, можна за 10-15 років.

Раніше, повідомлялося, що компанія Shell має намір інвестувати близько 600 мільйонів доларів у видобуток сланцевого газу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: