"Мотор Сiч" оснастить двигунами російську "амфібію"

Четвер, 1 вересня 2011, 19:43

ВАТ "Мотор Сiч" готує у 2012 році постачання двигунiв до Росiйської Федерацiї для гiдролiтакiв Бе-200 на замовлення Мiнiстерства надзвичайних ситуацiй Росiї.

Про це повiдомили в керiвництвi компанiї, повідомляє агентство "Iнтерфакс-Україна".

За інформацією співрозмовника агентства, постачання буде здiйснено у рамках контракту, укладеного з  ТАНТК iм. Берiєва з Таганрогу пiд час Мiжнародного авiакосмiчного салону МАКС-2011 у серпнi в пiдмосковному Жуковському.

"Згiдно з контрактом, у 2012-2013 роках росiйськiй сторонi буде поставлено 12 двигунiв Д-436ТП для Бе-200, основним замовником яких є МНС Росiї. Найближчими роками цьому вiдомству планується поставити вiсiм нових гiдролiтакiв, шiсть з яких iз полiпшеними характеристиками та модифiкованими двигунами", - сказав спiвбесідник.

Реклама:

Окрiм контракту на постачання двигунiв, "Мотор Сiч" i ТАНТК iм. Берiєва також домовилися про спiвпрацю у створеннi нових модифiкацiй Бе-200, повiдомив вiн.

Двомоторний турбореактивний лiтак-амфiбiя Бе-200 за своїми технiчними характеристиками не має аналогiв у свiтi.

Варiант Бе-200ЧС, розроблений пiд вимоги МНС Росiї, оптимiзований для пожежогасiння, виконання пошуково-рятувальних операцiй, доставки груп рятувальникiв i спецiального обладнання в райони лиха, а також евакуацiї потерпiлих з води.

Гiдролiтак можна експлуатувати з аеродромiв класу "В" із злiтною смугою довжиною 1800 метрiв, а також iз поверхнi моря, рiчок i озер за глибини не менше нiж два метри i за хвилювання моря до трьох балiв. Екiпаж лiтака - двi людини.

За оцiнками фахiвцiв, конкурентоспроможнi характеристики Бе-200 можуть дозволити на 60-80% заповнити ними свiтовий ринок у своєму класi лiтакiв.

За деякими даними, активний iнтерес до закупiвлi Бе-200 сьогоднi проявляють також спецiальнi вiдомства Францiї.

 ВАТ "Мотор Сiч" - один iз найбiльших свiтових виробникiв двигунiв для авiацiйної технiки, а також промислових газотурбiнних установок. Постачає продукцiю до 106 країн свiту. Частка РФ у загальному обсязi експорту пiдприємства становить близько 30%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!