"Газпром" підпише газовий контракт з Білоруссю у грудні

Четвер, 1 вересня 2011, 14:36

Контракт з Білоруссю на постачання і транзит російського газу буде укладений на початку грудня 2011 року.

Про це повідомили в "Газпромі" за підсумками зустрічі голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і першого заступника прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашка, передає УНІАН.

"Завершити переговори та підписати новий контракт на постачання і транзит газу планується на початку грудня 2011 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до домовленостей, досягнутих у липні, сторони відновили переговори щодо умов постачань і транзиту російського газу.

Реклама:

Переговори ведуться з урахуванням входження Росії та Білорусі з 2012 року до Єдиного економічного простору.

Визначення параметрів нового контракту буде ув'язано з вирішенням питань щодо купівлі "Газпромом" 50% акцій ВАТ "Бєлтрансгаз".

31 грудня 2006 року ВАТ "Газпром" і ВАТ "Бєлтрансгаз" підписали контракт на постачання і транзит газу в 2007-2011 роках.

Документом, зокрема, була визначена формула ціни з 1 січня 2008 року, а також знижуючі коефіцієнти ціни на 2008-2010 роки.

У серпні 2011 року голова уряду РФ Володимир Путін доручив Міністерству енергетики Росії і ВАТ "Газпром" визначити величину понижуючого коефіцієнта ціни на газ для Білорусі з 2012 року.

ВАТ "Газпром" володіє 50% акцій ВАТ "Бєлтрансгаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: