"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче скасувати печатки для бізнесу

Четвер, 1 вересня 2011, 14:11

Уряд пропонує для полегшення відкриття і ведення бізнесу відмінити обов'язкове використання печаток.

Про це повідомили у прес-службі першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку Андрія Клюєва, передає УНІАН.

Відповідний законопроект був схвалений на засіданні Кабінету міністрів 31 серпня.

За словами першого віце-прем'єра, законопроект дозволяє добровільне використання печаток суб'єктами господарювання приватного права, що дасть можливість спростити і здешевити процедуру відкриття нового підприємства.

Реклама:

Клюєв зазначив, що за рейтингом "Легкість ведення бізнесу" який складається експертами Всесвітнього Банку, за показником "Легкість започаткування бізнесу" Україна серед 183 країн посідає 118 місце.

"Нікого не може влаштовувати, що з пострадянських країн гірші, ніж Україна, позиції має тільки Таджикистан. Це черговий крок щоб виправити ситуацію, адже поліпшення оцінки міжнародними експертами процедур створення і ведення бізнесу в Україні позитивно вплине на інвестиційну привабливість вітчизняної економіки", - заявив перший віце-прем'єр-міністр.

За даними Мінекономрозвитку, в 2010 році обсяг інвестицій в основний капітал у перерахунку на душу населення в Україні становив 229 доларів, тоді як у сусідніх пострадянських країнах: у Росії - 2106 доларів, Казахстані - 2038 доларів, Білорусі - 1870 доларів, Азербайджані - 1387 доларів, Узбекистані - 338.

Перший віце-прем'єр також заявив, що відмова від обов'язкового використання печаток дозволить уникнути зловживань, пов'язаних з легкістю їх підробок, що сьогодні часто використовується при рейдерстві та різних методах шахрайства.

Як приклад, Клюєв назвав проблему передачі печатки  попереднім керівництвом новопризначеному, що набула вже "системний характер".

На думку Клюєва, відмова від обов'язкового застосування печаток і перехід до обов'язковості в документах лише особистого підпису, дозволить уникнути значної частини таких проблем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!