Shell добуватиме нафту та газ у Східній Україні

Четвер, 1 вересня 2011, 11:16

Shell та ДК "Укргазвидобування" підписали договір про спільну діяльність щодо спільного пошуку та видобутку вуглеводнів у східній Україні на основі договору, підписаного у червні 2006 року

Мета оновленого договору про спільну діяльність залишається незмінною: пошук та видобуток вуглеводнів на ліцензійних ділянках спільної діяльності.

Частки Shell та ДК "Укргазвидобування" згідно оновленого договору про спільну діяльність й надалі становитимуть 50% кожна.

По закінченню початкових пошуково-розвідувальних робіт, витрати Shell на спільну діяльність можуть досягнути 200 мільйонів доларів.

Реклама:

Буріння першої пошукової свердловини в рамках проекту розпочнеться в кінці 2012 року.

Shell має намір інвестувати у видобуток сланцевого газу в Україну близько 800 мільйонів доларів.

Янукович ще в кінці січня 2011 року в Давосі заявив, що Україна готова почати з Shell роботи з видобутку сланцевого газу в країні.

Згідно з угодою Shell повинна була проводити роботи на 10 площах, ліцензіями на які володіє НАК, у Дніпровсько-Донецькому басейні.

Окрім співробітництва з Shell Україна також планує спільні проекти з ExxonMobil і Chevron з реалізації видобутку газу нетрадиційних джерел, а також видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: