Азаров ще раз спробує домовитись з Путіним про газ

Четвер, 1 вересня 2011, 10:32

Україна має намір зробити ще одну спробу домовитися з Росією про перегляд газових контрактів.

Про це заявив український прем'єр Микола Азаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми зробимо ще одну спробу домовитися з нашими російськими колегами. Ми ще раз спробуємо домовитися. Якщо цього не відбудеться, то, безумовно, вся відповідальність за наслідки ляже на тих керівників, які не хочуть прислухатися до наших аргументів", - сказав він під час відкритої лекції для студентів Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Прем'єр зазначив, що Україна зацікавлена в побудові нормальних, рівноправних і дружніх відносин з Росією.

"Незважаючи на те, що звучить з нашої дружньої Росії, яку ми дуже цінуємо, з якою ми хочемо будувати абсолютно нормальні, рівноправні, дружні економічні відносини", - додав він.

Реклама:

Азаров додав, що Україна не потрiбнi нiякi знижки на росiйський газ, державi необхiднi нормальнi угоди як iз будь-якою iншою європейською країною.

"Росiя нам говорить: вступайте до Митного союзу трьох країн i тодi ви отримаєте певну знижку. А ми говоримо: нам не потрiбнi нiякi знижки . Давайте ми з вами укладемо угоду нормальну, таку точно, як з будь-якою європейською країною", - сказав вiн.

"Нам необхiдна нормальна угода, за якою цiна на газ має бути не вищою, наприклад, нiж у Нiмеччинi. А вона зараз є вищою", - зазначив вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!