Третину експорту зерна з України хочуть продати дві компанії

Четвер, 1 вересня 2011, 09:34

Більше третини всього заявленого обсягу експорту зерна з України - 7,5 з 24 мільйонів тонн - планують забезпечити дві компанії.

2,5 мільйона тонн має намір експортувати холдинг "Кернел". "ХлебІнвестбуд" планує експортувати п'ять мільйонів тонн зернових, пише "Дело".

У 2011/2012 маркетинговому році - МР- з України планується експортувати мінімум 24 мільйони тонн зернових.

Це найбільш консервативний прогноз обсягу міжнародної торгівлі зерном, який швидше за все буде переглянутий у бік збільшення пропорційно зростаючим прогнозами врожаю-2011 року.

Реклама:

Близько третини всього заявленого до експорту обсягу зерна мають намір поставити на міжнародні ринки дві українські компанії.

"Кернел Груп" планує експортувати в 2011/2012 МР 2,5 мільйона тонн. Компанія повідомила про це в поширеному серед інвесторів повідомленні.

Озвучена цифра на 40% вища результату минулого року - в 2010/2011 маркетинговому році "Кернел Груп" експортувала 1,8 мільйона тонн зернових культур.

Компанія також вказала, що маржа по зерну очікується нижча, ніж в 2010/2011 маркетинговому році.

Торговельний підрозділ Державної продовольчо-зернової корпорації компанії "ХлебІнвестбуд" претендує на п'яту частину всього експорту зерна з країни - 5 мільйонів тонн зерна в 2011/2012 МР.

Це у чотири рази більше результату минулого сезону - в минулому маркетинговому році компанія поставила за зовнішньоекономічними контрактами 1,2 мільйона тонн зернових культур.

Зазначимо, що стосовно "ХлебІнвестбуду" плани поки збуваються - за підсумками двох місяців сезону на компанію припала третина всього експорту зерна з країни - близько 300 тисячі тонн з 1 мільйона тонн.

"На 30 серпня, тобто за підсумками перших двох місяців 2011/2012 маркетингового року, компанія "ХлебІнвестбуд" забезпечила близько 30% від загального обсягу експорту зерна з України, який, за попередніми оцінками, становив 1 мільйон тонн", - говориться в повідомленні прес-служби компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!