"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акімова: Україна зробила перший крок у відкритті ринку сільськогосподарських земель

Вівторок, 9 серпня 2011, 20:21 -

Закон "Про земельний кадастр" - це перший і дуже важливий крок у реалізації завдання щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель.

Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова під час брифінгу у вівторок, повідомляє прес-служба глави держави.

Акімова зазначила, що нещодавно підписаний президентом документ набере чинності з 1 січня 2012 року.

За її словами, цей закон є одним із тих, які дозволять зняти мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Реклама:

Перший заступник глави Адміністрації президента наголосила, що цей документ уперше на законодавчому рівні визначає основні аспекти функціонування єдиної системи земельно-кадастрової інформації, яка міститиме відомості про землі України.

"Це базова інформація, необхідна для нормального функціонування ринку землі", - підкреслила Акімова.

Також, за словами Акімової, закон значно спрощує процедуру реєстрації земельної ділянки та присвоєння їй унікального кадастрового номера, який не повторюватиметься.

"Це сприятиме зменшенню виникнення конфліктних ситуацій при передачі права на власність чи передачі у користування сільськогосподарських угідь", - сказала вона.

За словами першого заступника глави Адміністрації президента, закон передбачає забезпечення автоматичного обміну інформацією між органом, який здійснює ведення Державного земельного кадастру, та органом державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Передбачається, що доступ до загального кадастру земель матимуть інші органи державної влади, установи, банки, громадяни, у тому числі й через мережу Інтернет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: