"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обама вірить, що проблеми США ще можна вирішити

Вівторок, 9 серпня 2011, 09:46

Президент США Барак Обама заявив, що причиною зниження рейтингу США став політичний глухий кут у Вашингтоні і сказав, що дасть кілька рекомендацій про те, як скоротити федеральний дефіцит.

Обама утримався від різкої критики агентства Standard & Poor's за зниження рейтингу США до АА-плюс з ААА, інформує Reuters.

"Ринки будуть рости і падати, але це Сполучені Штати Америки. Неважливо, що може сказати якесь агентство, ми завжди були і завжди будемо країною з потрійним рейтингом А", - сказав Обама.

Поки Обама виступав, ринки акцій зафіксували ще одне різке падіння, втративши більше 450 пунктів під час денних торгів.

Реклама:

Виступаючи в Білому домі, президент висловив сподівання, що зниження боргового рейтингу агентством S & P's допоможе законодавцям усвідомити терміновість довготривалого скорочення дефіциту.

Він також сказав, що не вірить, що скорочення дефіциту можна забезпечити одним лише зменшенням витрат.

Спільний двопартійний комітет Конгресу, який повинен бути сформований відповідно до закону, прийнятому минулого тижня, повинен до кінця листопада надати рекомендації про те, як заощадити 1,5 трильйона доларів протягом 10 років.

Обама сказав, що запропонує свої власні рекомендації для розв'язання проблеми і знову вказав на необхідність підвищення податків для багатих американців і внесення невеликих змін до дорогих соціальних програми.

Обама закликав Конгрес продовжити скорочення податку на зарплату і збільшити допомогу по безробіттю, сказавши, що якщо цього не станеться незабаром, це призведе до втрати 1 мільйона робочих місць та уповільнення економічного зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: