"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори втратили "апетит" і шукають "тиху гавань"

Вівторок, 9 серпня 2011, 09:17

Валютні ринки, як і всі інші, підтверджують різке зниження апетиту інвесторів до ризику на тлі побоювань другої хвилі міжнародної фінансової кризи.

Про це повідомляє Bloomberg, передає "Інтерфакс".

Швейцарський франк і японська єна піднімаються у вівторок завдяки попиту на активи "тихої гавані".

Долар дешевшає в парі з євро на тлі обвалу фондових ринків після погіршення кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's і в очікуванні дій Федеральної резервної системи (ФРС).

Реклама:

Вартість євро виросла до 8:20 у вівторок до 1,4235 долара з 1,4179 за підсумками торгів 8 серпня в Нью-Йорку.

У парі з японською нацвалютою євро подешевшав з 110,22 до 109,93 єни, долар - з 77,77 до 77,22 єни.

За долар до 8:20 давали 75,18 сантима, раніше в ході торгів франк зміцнився до рекордних 74,98 сантима за долар і 1,0605 в парі з євро.

Федеральна резервна система США на майбутньому засіданні 9 серпня не стане змінювати нинішню кредитно-грошову політику, вважають економісти.

У той же час, напрям, в якому останнім часом розвиваються події на макроекономічному фронті, а також негатив у вигляді першого в історії зниження рейтингу США і подальшого обвалу на світових ринках змушують експертне співтовариство все частіше говорити про те, що незабаром ФРС може бути змушена знову зайняти активну позицію в питанні надання допомоги економіці країни.

Третій раунд кількісної підтримки економіки США (QE3), в який ніхто не вірив ще в червні, може стати реальністю до кінця літа.

Аналітики вважають, що ФРС навряд чи оголосить про додаткове стимулювання на найближчій зустрічі, відклавши це рішення до щорічної зустрічі в Джексон-Хоул, де в серпні 2010 року глава американського ЦБ Бен Бернанке повідомив ринкам про програму QE2.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: