"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінрегіонбуд готує інвестпроект на 700 мільйонів доларів

Понеділок, 8 серпня 2011, 18:48

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства сподівається на організацію зі Світовим банком нового проекту на 700 млн. доларів для інвестування в галузі водопостачання і водовідведення, теплопостачання та утилізації твердих побутових відходів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Мінрегіонбуду.

"Міністерство веде роботу з організації нового інвестиційного проекту зі Світовим банком на загальну суму 700 млн. доларів (для інвестування у сфері водопостачання і водовідведення, теплопостачання та утилізації твердих побутових відходів)", - ідеться у повідомленні.

Водночас, як наголошується, Мінрегіонбуд продовжує переговори з Європейським інвестиційним банком про залучення 200 млн. євро для галузей водопостачання/водовідведення та теплопостачання.

Реклама:

Мінрегіонбуд також повідомляє, що триває розробка Національної стратегії теплозабезпечення.

"Проте розробка регіональних програм модернізації системи теплопостачання здійснюється вкрай повільно. Станом на 1 серпня поточного року міністерством погоджено тільки дев'ять таких програм (Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Сумська, Тернопільська, Харківська та Хмельницька області, Севастополь), до реєстру міністерства внесено тільки 118 схем теплопостачання", - відзначає прес-служба.

Як повідомлялося, на початку 2011 року екс-заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич повідомляв, що СБ 2012 року може виділити Україні на розвиток програм водозабезпечення і теплозабезпечення по 200 млн. доларів.

Кабінет міністрів і СБ в лютому 2009 року почали реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури", в рамках якого банк виділяє кредит на 140 млн. доларів.

Кредитна угода підписана урядом і банком 26 травня 2008 року. Кошти надаються під держгарантії на 17 років під ставку Libor+4,01%.

Проект реалізується шляхом відбору та подальшої фінансової підтримки найбільш актуальних інвестиційних проектів у галузі водопостачання, водовідведення та утилізації твердих побутових відходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: