ЄЦБ вирішив викупити борги Італії та Іспанії

Понеділок, 8 серпня 2011, 15:21

Європейський центробанк має намір масштабно скуповувати урядові облігації Італії та Іспанії для запобігання нового витка європейської боргової кризи.

Одночасно фінансові лідери країн "великої сімки" також дали зрозуміти, що будуть брати участь в інтервенціях на боргових і валютних ринках, щоб підтримати світові майданчики на тлі посилення боргової кризи в Європі і зниження кредитного рейтингу США, пише газета "Ведомости".

У понеділок вранці міністри фінансів і керівники центральних банків G7 заявили, що "ринкова довіра" до казначейських облігацій США не змінилася.

"Ці дії поряд з триваючими зусиллями із наведення ладу у фінансовій системі дозволять підтримати довгострокову фінансову стійкість", - йдеться у їх заяві.

Реклама:

Європейський центробанк у неділю обговорював заходи бюджетного посилення і план економічних реформ, які взяли уряду Іспанії та Італії.

Банк привітав ці плани і заявив, що підтримає країни шляхом активного викупу їх облігацій.

ЄЦБ вже в четвер почав знову скуповувати борги європейських країн, правда в це коло потрапили низка ірландських і португальських облігацій.

Регулятор чекав, яких заходів оголосять Італія та Іспанія.

Серед керівництва ЄЦБ не було розбіжностей щодо цього рішення, хоча експерти припускали, що німецький Бундесбанк міг чинити опір такому кроку.

У заяві ЄЦБ рішення скуповувати італійські та іспанські папери виправдане необхідністю "забезпечити цінову стабільність в єврозоні" в рамках спільної грошової політики ЄЦБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: