Золото встановило новий рекорд - 1704 долари за унцію

Понеділок, 8 серпня 2011, 09:31

Ціна на золото на біржі Гонконгу в понеділок побила новий рекорд, перевищивши позначку в 1700 доларів за унцію.

Як повідомляє Bloomberg, вранці в понеділок була зафіксована рекордно висока ціна на золото - 1704,8 долара за унцію. До 8:00 золото подорожчало на 52 долари.

В цей же час азіатські фондові ринки демонструють негативну динаміку, причиною якої стало зниження S&P кредитного рейтингу США з максимального ААА до АА + на тлі побоювань, пов'язаних зі зростанням дефіциту бюджету країни.

Стурбовані можливими наслідками зниження кредитного рейтингу США інвестори в пошуках "тихої гавані" з новою силою почали вкладати кошти в золото.

Реклама:

Ряд опитаних Bloomberg аналітиків вже чекає зростання ціни на золото до 1725 доларів за тройську унцію в короткостроковому періоді.

Зростання цін на золото в 2010 році на 30% стало рекордним, за перше півріччя 2011 року метал подорожчав на 5,3%, в липні підвищення його вартості становило 8,5%.

Основними факторами підтримки вартості золота, яке розглядається інвесторами як більш надійна альтернатива нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: