Українські бронетранспортери підкорили Таїланд

П'ятниця, 5 серпня 2011, 16:28

Державна компанія "Укрспецекспорт" підписала контракт на 140 мільйонів доларів щодо поставки армії Таїланду додатково 121 бронетранспортера.

Про це заявив гендиректор держконцерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, досягнута угода є логічним продовженням успішної військово-технічної співпраці між Україною та Таїландом.

Замовлення на 121 БТР-3Е1 має забезпечити український оборонно-промисловий комплекс роботою на кілька років.

Реклама:

За даними джерел в оборонному комплексі, контракт розрахований до 2015 року. Першу партію в рамках домовленостей планується відправити в Таїланд в 2012 році.

За оцінками фахівців, цей контракт є третім за обсягом у сфері експорту української бронетехніки, а також входить до десятки найбільших контрактів в історії національного ОПК.

Як повідомлялося, уряд Таїланду у червні ухвалив рішення про закупiвлю для потреб армії додатково 121 бронетранспортера за результатами випробувань першої партії машин, поставлених у рамках контракту 2006 року.

За інформацією тайських ЗМІ, обсяг попереднього контракту склав 130 мільйонів доларів. У цілому в його рамках тайським військовим протягом 2010-2011 років має бути поставлено 112 одиниць бронетехніки.

Постачання бронетехнiки тайському замовнику Україна розпочала у вереснi 2010 року.

За даними української сторони, станом на червень до Таїланду в рамках контракту було поставлено 14 БТР-3Е1, двi машини техобслуговування (МТО), три тренажери для пiдготовки екiпажу БТР, боєприпаси для бойових машин.

У квiтнi 2011 року також було вiдвантажено партiї БТР-3Е1 у кiлькостi 12 машин для тайського флоту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: