Фірташ скаржиться на росіян і радить не підпускати їх до ОПЗ

П'ятниця, 5 серпня 2011, 16:08

Український бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що конкурс з продажу підприємства російського ВАТ "Мінудобрєнія" можна вважати прикладом того, як Росія захищає внутрішній ринок від іноземного капіталу. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби бізнесмена, передає агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Наша пропозиція не була схвалена. Конкурс з продажу "Мінудобрєнія" є прикладом того, як Росія захищає свій ринок від проникнення іноземного капіталу. Тому наші шанси були невисокі", - наведені слова Фірташа в повідомленні. 

Він зазначає, що покупка підприємства значно поліпшила б позиції Group DF

Реклама:

"Ми дуже хотіли купити це підприємство. Це величезний завод в дуже хорошому стані. Він знаходиться всього в ста кілометрах від українського кордону і отримує газ по 80 доларів за тисячу кубометрів", - сказав Фірташ. 

Окрім цього, бізнесмен вважає принциповим питання, кому буде продано ВАТ "Одеський припортовий завод": українському або іноземному інвесторові. 

"Це стратегічне підприємство для української хімічної промисловості. ОПЗ підключений до аміакопроводу, за яким транспортується аміак з Росії до порту на Чорному морі", - підкреслив Фірташ. 

Бізнесмен також наголосив, що завод має єдиний на Чорному морі перевалочний пункт добрив, звідки аміак можна перевозити в будь-яку точку світу 

На його думку, від результатів приватизації ОПЗ залежить подальший успіх просування українських добрив на світовому ринку. 

Фірташ зазначає, що сьогодні частка України на світовому ринку добрив становить 3% проти 17% двадцять років тому. 

"Україна може збільшити свою частку, оскільки попит на добрива щорічно буде зростати: до 2015 року споживання аміаку зросте майже на третину, а карбаміду - на 20%", - упевнений бізнесмен. 

Як повідомлялося, структури російського підприємця Аркадія Ротенберга перемогли в конкурсі з продажу ВАТ "Мінудобрєнія".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!