"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нову очільницю МВФ підозрюють у перевищенні повноважень

П'ятниця, 5 серпня 2011, 11:57

Французький суд буде розслідувати, чи зловживала владою новий керівник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард, коли була міністром фінансів Франції.

Суд ухвалив таке рішення після кількох годин обговорень попереднього розслідування, повідомляє ВВС.

Лаґард відкидає звинувачення, твердячи, що не скоїла нічого незаконного. Її не підозрюють у тому, що вона сама збагатилась.

Кореспонденти кажуть, що такий крок є дещо принизливим для Крістін Лаґард, яка обіймає посаду директора МВФ лише місяць.

Реклама:

Прокурори твердять, що вона перевищила свої обов'язки, схваливши виплату у розмірі 406 млн. доларів бізнесмену Бернару Тапі, колишньому міністру з табору французьких лівих, який під час президентських виборів у 2007 році перейшов на бік Ніколя Саркозі.

На той час Тапі судився із державним банком Credit Lyonnais.

Він твердив, що банк ошукав його, коли він продав свою частку спортивного гіганта Adidas.

Бізнесмен програв у Верховному суді країни, але подав апеляцію.

Через кілька місяців новий міністр фінансів Лаґард, проігнорувавши заперечення своїх підлеглих, втрутилась у судову справу, перевівши її в арбітражний суд.

Як відомо, Лаґард стала директором-розпорядником МВФ у липні 2011 року після того, як у травні американська поліція заарештувала попереднього голову Домініка Стросс-Кана за звинуваченнями у зґвалтуванні покоївки готелю у Нью-Йорку, в якому він зупинявся.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!