Кабмін поставив "транспортні" завдання до 2015 року

П'ятниця, 5 серпня 2011, 09:34

Кабінет міністрів схвалив концепцію державної цільової економічної програми розвитку автомобільного транспорту на період до 2015 року.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури.

За словами віце-прем'єра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, дотримання концепції й чітке виконання програми дозволить відновити пересувний склад автотранспорту загального користування на пасажирському транспорті не менш ніж на 35%, а на вантажному автотранспорті - до 30%.

Для перевізників будуть створені рівні умови сплати податків, незалежно від форми власності, кількості автомобілів, найнятих робітників тощо.

Реклама:

Також перевізники не залежатимуть від державних субвенцій за безплатне перевезення пільговиків, яке діє нині, оскільки концепцією передбачена адресна виплата коштів громадянам, які користуються правом на пільговий проїзд.

Концепція також передбачає виконання окремих заходів, які дозволять зменшити аварійність на автомобільному транспорті загального користування до 30%.

Такого показника планується досягти за рахунок зменшення кількості нелегальних перевізників, впровадження нових технологій, серед яких інтелектуальні транспортні системи, безготівкові розрахунки за перевезення пасажирів, а також забезпечення устаткування транспортних засобів тахографами та іншими засобами диспетчерського контролю за режимом руху і графіком роботи і відпочинку водіїв.

У міністерстві нагадали, що ухвалення концепції державної цільової економічної програми розвитку автомобільного транспорту на період до 2015 року передбачене законом "Про державні цільові програми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!