Українські індекси закрилися в "мінусі"

Четвер, 4 серпня 2011, 19:37

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували падіння.

Індекс ПФТС впав на 1,89%, до рівня 866,72 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 0,65%, опинившись на рівні 2253,75 пункту, пише Fundmarket.

За словами аналітика ІК Велес Капітал Леоніда Майденко, відкриття торгів у Європі і Україні пройшло в зеленій зоні, незважаючи на опубліковану несприятливу статистику з безробіття в США.

Однак заява глави ЄЦБ Тріше про те, що регулятори в серпні приймуть заходи для надання своїм банкам кредитів, а також про те, що темпи зростання в єврозоні за другий квартал знизилися і мають тенденцію до подальшого зниження, буквально обрушили європейські індекси.

Реклама:

А ось, на думку фахівця відділу інвестиційного консалтингу Foyil Securities Олександра Сердюка, перспектива подальшого зростання провідної економіки світу - США, розглядається інвесторами, як сумнівна.

Підтвердженням світової економічної нестабільності служить зліт цін на золото, яке з кожним днем ставить нові максимуми.

З точки зору технічного аналізу, український ринок пробив лінію підтримки майже півторамісячної бокового руху, чим відкрив дорогу індексу вниз.

На закордонних майданчиках переважав спад.

Торги російськими цінними паперами в четвер відкрилися незначним зростанням, яке протягом дня змінилося негативною динамікою.

Третій день поспіль російський ринок акцій демонструє негативну динаміку, відчутно просівши за останні дні.

Індекс ММВБ втрачає 1,3% щодо вчорашнього закриття, при цьому значення його опустилося нижче позначки 1635 пунктів.

Фондові індекси Уол-стріт впали на початку торгів четверга, після того як свіжі дані про ринок праці вказали на слабке відновлення американської економіки.

Dow Jones знизився на 1,41 відсотка до 11.729,18 пункту, індекс Standard & Poor's 500 опустився на 1,52 відсотка до 1.241,15 пункту, індекс Nasdaq Composite скоротився на 1,73 відсотка до 2.646,56 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!