Зі столичних аптек зникли памперси і презервативи

Четвер, 4 серпня 2011, 14:59

У Києві з продажу зникають презервативи, пустушки, прокладки, підгузки й пелюшки.

Так, 3 серпня у багатьох аптеках Києва й інших міст покупці не змогли придбати виріб №2 і інші товари, пише "Сегодня".

"Прийшло розпорядження забрати їх із продажу. На скільки - не відомо. Знаємо тільки, що це пов'язане із введенням на ці товари ПДВ", - пояснили у столичній аптеці №8.

"Учора із самого ранку ми забрали весь товар, який тепер буде обкладатися податком. Клієнтів заспокоюємо, що всі зниклі товари скоро знову будуть у продажу, переоформлення не займе багато часу. До кінця тижня точно можна буде вільно купити й підгузки, і презервативи", - розповіли в іншій київській аптеці.

Реклама:

У багатьох інших аптеках, а також у ларьках і супермаркетах про нововведення вчора ще нічого не чули, тож там, принаймні, памперсів і презервативів вдосталь.

Однак касир одного з маркетів на Шулявці, розповіла, що упродовж двох днів кияни просто змітають певний вид товару.

"Покупці змітають підгузки й жіночі прокладки, начебто на рік запасаються!", - сказала жінка.

У Кабміні заспокоюють, презервативи і памперси не зникнуть з продажу і не подорожчають через запровадження ПДВ.

Імпортери, які ввозять контрацептиви в Україну, роблять це за значно завищеними цінами, наголосили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

"Середня відпускна ціна виробника на подібну продукцію - 0,2 долара за упаковку, а вітчизняні підприємці, котрі працюють на цьому ринку, реалізують презервативи із підвищенням ціни практично на 1000%, тобто вже по ціні 2 долари за упаковку", йдеться в повідомленні.

"Запровадження ПДВ на презервативи, аж ніяк не має зашкодити споживачеві. По-перше, імпортери без шкоди для свого бізнесу можуть внести 20% податок до своїх витрат, адже націнка складає 900-1000 відсотків. По-друге, прогнозується, що з метою мінімізації виплати ПДВ, постачальники контрацепції обов'язково знизять ціну реалізації кондомів на українському ринку", пояснюють у Кабміні.

Як відомо, Кабмін прийняв постанову, згідно з якою з 1 серпня деякі вироби медичного призначення - презервативи, еластичні бинти, спонжі для зняття косметики, пелюшки, пустушки, прокладки, підгузки (як для малят, так і для дорослих), ватяні палички для вух і т.д. - тепер будуть обкладатися ПДВ.

Зараз цю продукцію вилучають із продажу, щоб провести маркування, зробити переоцінку й переоформити документи.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: