Завод Фірташа заборгував 60 мільйонів за електроенергію

Четвер, 4 серпня 2011, 13:35

Черкаське ВАТ "Азот", яке входить до Group DF International українського бізнесмена Дмитра Фірташа, заборгувало близько 60 млн. гривень за спожиту електроенергію.

Про це заявив комерційний директор енергопостачальної компанії ВАТ "Черкасиобленерго" Костянтин Логвиненко на засіданні Національної комісії регулювання у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, 28 липня представники енергокомпанії спробували обмежити енергопостачання хімічного підприємства до рівня екологічної броні.

Їх допустили на територію "Азоту", однак здійснити обмеження не дозволили.

Реклама:

НКРЕ дала "Черкасиобленерго" термін до 1 вересня 2011 року, щоб підписати з "Азотом" графік погашення заборгованості або ж добитися її ліквідації іншим законним шляхом.

До погашення заборгованості "Азоту" перед "Черкасиобленерго" інші незалежні постачальники електроенергії не зможуть здійснювати постачання на підприємство.

"Черкасиобленерго" експлуатує розподільчі електричні мережі на території Черкаської області, надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.

Group DF International є частиною групи компаній Group DF, яка належить українському бізнесменові - власнику великих хімічних підприємств в Україні, Естонії і Таджикистані Дмитру Фірташу.

В Україні йому належать, черкаське ВАТ "Азот", ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", ПАТ "Концерн "Стирол" та ВАТ "Рівнеазот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: