"Укрнафтобуріння" втратило найбільше родовище

Четвер, 4 серпня 2011, 09:37

Компанія "Укрнафтобуріння" втратила права на розробку найбільшого в Україні нафтогазового родовища - Сахалінського, доведені запаси якого оцінюються більш ніж в еквівалент 5 млрд. доларів.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на керуючого партнера адвокатської фірми "Ілляшев та партнери" Михайла Ілляшева, який представляв в суді інтереси третьої сторони - компанії "Девон".

За його словами, Господарський суд Києва ухвалою від 26 липня підтвердив законність наказу Мінекології №519 від 23 грудня 2005 року, яким компанія "Укрнафтобуріння" була позбавлена права працювати на Сахалінському нафтогазовому родовищі.

Примітно, що судову тяжбу за право на розробку родовища затіяли в самій компанії "Укрнафтобуріння", відзначає видання.

Реклама:

У травні компанія направила до Госпсуду Києва позов до Мінекології та НАК "Надра України" з вимогою визнати її право на розробку.

Проте пізніше позов було вирішено відкликати. Суд закрив справу, при цьому постановивши, що "Укрнафтобуріння" не має права на здійснення діяльності на родовищі, оскільки її дозвіл анульований Мінекології.

Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище в Краснокутському районі Харківської області - найбільше в Україні.

Воно було відкрите в 1981 році, запаси газу становлять 15 млрд. кубометрів, газоконденсату - 1,7 млн. тонн, нафти - 1,7 млн. тонн.

Їхня вартість у нинішніх цінах оцінюється приблизно в 5,5 млрд. доларів. Для порівняння: річний обсяг видобутку газу в країні - 20 млрд. кубометрів, нафти - 4 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: