Фірташ усе-таки "похімічить" у Росії?

Четвер, 4 серпня 2011, 08:59

Дмитро Фірташ, можливо, бере участь в угоді з купівлі російського ВАТ "Минудобрения" компанією Laguz Management Ltd на рівні з Аркадієм Ротенбергом.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерела на російському ринку.

Про це говорять і джерела, близькі до Фірташа, хоча офіційно його представники це заперечують, відзначає видання.

Представник Аркадія Ротенберга відмовився уточнити, яку частку в "Минудобрениях" отримав бізнесмен і чи є він єдиним покупцем.

Реклама:

За даними кіпрського реєстру, Laguz Management Ltd належить Sparomavo Enterprises Ltd.

Акціонерами цієї компанії в рівних частках є Zoulian Ltd і Zoulian Management Ltd.

Ці кіпрські компанії виступають власниками низки компаній, бенефіціаром яким є керівний директор і співвласник великого індійського інвестфонду Emaar MGF Land Ltd Шраван Гупта.

Представник Ротенберга не зміг прокоментувати, який стосунок Гупта має до угоди.

Як повідомлялося, у середу представник Аркадія Ротенберга повідомив, що структури цього бізнесмена закрили угоду з купівлі ВАТ "Минудобрения" ("Россошь", Воронезька область).

Він зазначив, що Ротенберг запропонував "більш вигідні умови, ніж інші претенденти", серед яких були власник Group DF Дмитро Фірташ і МХК "Єврохім", однак подробиць не повідомив.

Минулого тижня Федеральна антимонопольна служба РФ схвалила клопотання Laguz Management Ltd про придбання 100% акцій кіпрської Yaibera Holdings Ltd (володіє 79,59% "Минудобрений", основний акціонер - український бізнесмен Олександр Ровт і, за неофіційним даними, сенатор РФ Микола Ольшанський).

Один зі співвласників Yaibera - норвезька Yara (37,69%) повідомила, що продала свою частку за 390 млн. доларів. Виходячи з цього, всі "Минудобрения" оцінені в 1,3 млрд. доларів.

Але джерела "Комерсанта" на ринку стверджують, що "структура угоди була більш складною" і вартість компанії склала 1,4 млрд. доларів.

Як відомо, Фірташ був готовий заплатити так само 1,4 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: